KüçüK YANGıN MERDIVENI KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER BILINEN.

Küçük Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Küçük Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Blog Article

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin güdük, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile bina deruni yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, doğal facia ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da bina dâhili merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının sair bir önemli sebebi de rastgele bir sirkat vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları bâtınin kolayca açılabilmektedir.

Yangın Bapsı, müstacel durumlarda bünyedan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve âdemoğlu yaşamını kök yer, dokumaların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın güvenliği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin daha koca başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Yangın yönetmeliğinde anlatım edilmiş olduğu üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Bapların resen kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Memur servis merdivenlerinin oylumluliği en az 65 cm olmalıdır. Mürtefi katlı binalarda yangın merdiveni rahatliği en azca 90 cm, kaçış yolu oylumluliği ise 180 cm'den azca olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve umum binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı kocaliği 120 cm'den azca olmamalıdır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen dokumalabilmekle bile elan çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun kök sebebi mevzi yitirilmesine öz vermemesi ve elan Yangın Çıkış Kapısı az maliyetle nöbetin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda mukannen bir süre ısı ve yalın geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın baplarının 4 kârlevi[bileğfiiltir

Yangın merdivenleri derece önemli olan gayrı bir yapı ise yangın merdiveni bapsı yani (yangın kapısı dır.  Güvenle ve inceden inceye üretilmesi gereken bu ürünlerde en küçük bir hataya dahi iz verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasarımı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni bapsı sebebiyle henüz risksiz ve tehlikesiz halde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Uzman mimarların düşüncemlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu konuda epey duyarlı davranışları sergilemektedir.

Yangın yerinde 120 dakikaya denli dayanıklı kalmalarını sağlayıcı yangın merdivenleri yanmaz malzemeden imal edilmektedir. Yangın merdivenlerinin duman ve yangını diğer alanlardan en Yangın Kapısı azca 90 an ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur.  Bir binada zaruri olan yangın merdiveni skorsı ciddi bir faktördür.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın rabıtalı testleri dokumalmaktadır. Yangın baplarımızın içinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına dayanıklılık sürelerinin arttırılması ile alakalı istikşaf geliştirme çalışmalarımız vardır. 

Yangına dayanıklı göz bapları 1 sayaç ile 2 saat arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen serlamışsa dışarıya, haricen çıbanlamışsa deruneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve Yangın Kapısı Fiyatları emanet-emtia kaybı riskinin bertaraf edilmesini katkısızlar.

Sırça yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, pencere malzemesinden yapılmıştır ve çoğu kez modern binalarda kullanılır.

Report this page